2013. október 22., kedd

Kávézó és fodrászat - Cut & Coffee 1. rész

Nagyon izgalmas felkérést kaptam néhány napja. Egy különleges vendéglátóhely nyílik Debrecenben. Egy galériás üzlethelyiségben az alsó szinten kávézó, a felső szinten fodrászat kerül kialakításra. Na mit szóltok ehhez a párosításhoz? Nekem tetszik az ötlet, számomra meglepő kombináció volt, de az ötletgazda szerint ez külföldön egy jól bevált felállás.

Nagyon izgatott vagyok, mondanom sem kell..egyrészt ez az első vendéglátóhelyem, amit megtervezhetek, másrészt tele vagyok ötlettel, és ami kicsit fokozza az izgalmakat, hogy december elsején nyitni szeretnének.

A munkát a hosszabb volumenű konzultáció előtt inspirációk begyűjtésével kezdtem.Néhányat láthattok mindkét térre vonatkozóan. Egyébként ha kutakodni szeretnél a guglin, javaslom, hogy a keresett kulcsszavakat angolul írd be, sokkal több dolgot kidob, nem mellesleg olyan dolgokkal találkozhatsz, amivel esetleg nálunk még nem. Csak egy kis javaslatmorzsa.

Amihez alkalmazkodnom kell a tervezés során:

COFFEE

A kávézó 'szenzációja' egy monumentális kávépörkölő lesz, amiben néhány naponta frissen pörkölik a kávét. Nemcsak a külleme, de hangos és illatos munkálkodása is érdeklődésre hívja az embert az első pillanattól.. íme:


No most ezt elhelyezni sem egyszerű, főleg úgy, hogy  nyilvánvalóan központi szerepet szeretnénk neki szánni. De erről később.

Fontos hangsúlyoznunk azt, hogy itt házias ízek, kiszolgálás, légkör várja az idelátogatókat. Kérés, hogy a fafelületek hangsúlyos szerepet kapjanak. Az elviteles kávék, szendvicsek gusztusosan legyenek elhelyezve, a helyben fogyasztók pedig akár egyedül, de társasággal is elférjenek. A lenti hely 40 nm2 körüli, lépcsővel, kirakattal, bent két ajtóval, tehát sok minden megtöri a teret, na de ha egyszerű lenne, akkor mi lenne a dolgom, nemigaz?











 


CUT

A fenti galériás részen Debrecen egyik legnevesebb szalonja nyit újabb helyet, úgyhogy egyértelmű, hogy mindkét vendégkör generálni fogja egymás forgalmát.

Az, hogy a fodrászat rész került az emeletre egyértelmű volt, azonban nagyon fontos ezt lent is hangsúlyozni, illetve az utcáról is feltűnővé tenni. Ez nem egy olyan szalon ahova beesel, gyorsan levágják a hajad és szélnek eresztenek, itt a szolgáltatás teljeskörűsége talán enyhe kifejezés is. Konzultációval kezdődik a folyamat, amikoris a vendéggel átbeszélik mire van szüksége, milyen eszközök állnak rendelkezésre. A hajmosás sem egy standard művelet, egész kis relaxációs rész kialakítása a cél. A várakozás pedig azt hiszem egy (igazán jó) kávéval nem lesz terhes.  A csodás haj elkészülése után távozáskor egy fotó is készül a vendégről.

Azt is fontos figyelembe vennem, hogy a hajápoló termékek nem az arcunkba mászva, de feltűnően és szépen legyenek 'tálalva'.











Talán struccra nem lesz szükség, de majd megkérdezem :)

A következő részben az első skicceket is láthatjátok..kíváncsiak vagytok?




3 megjegyzés: