2013. március 11., hétfő

Fal - 3D-ben

Aktuális munkám kapcsán az absztrakt formák, egyedi világítás, különleges megoldások foglalkoztatnak. Így keveredtem abba a témakörbe, hogy hogyan is hozhatunk egy térbe varázslatos dolgot, anélkül, hogy a bútorok, textilek kevésbé dekorálnak.

Elég egy falat meghatározóvá tenni ahhoz, hogy a helyiség lenyűgöző legyen. Legyünk bátrak, válasszunk olyan falburkolatot, ami a harmadik dimenziót is elénk tárja, az amúgy sík felületen.




Használata azonban nem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre tűnik. Olyan értelemben, hogy jó érzékkel kell eltalálni, hogy milyen formát válasszunk és milyen mennyiségben. Összehozható minden stílussal, de meg kell találni, hogy mivel kombinálhatjuk és a helyiség mely részén. Lehet, hogy egy domináns falon kevésbé hatásos, sőt, mint egy félreeső területen. Térelválasztásra tökéletes, és egy nagyobb térben is könnyedén el tudjuk különíteni a funkciókat a segítségével.





Leburkolhatunk egy bútorfelületet is vele:


Ha már lúd, legyen kövér! Színezzük, világítsuk meg! A különleges összhatás elmaradhatatlan, természetesen csak akkor, ha a harmónia megvan a berendezéssel.  

A mértékkel ebben az esetben is csínján kell bánni, főleg ha az otthonunkat dekoráljuk vele. Boltok, irodák falaival lehet bátrabban játszani.
















Könnyen az ellenkező hatást kaphatjuk, "gagyi" is lehet belőle, ha nem megfelelő színárnyalatot választjuk, vagy a mennyiség túl sok.

Túl erős a szín. Ha ez egy glamour étkező, még belefér a harmóniába, de nem ízléses.


A formaválasztás nem megfelelő. A kifinomult, modern belsőhöz, kandalló mellé, a buborékminta passzol. Lehet a sok szögletes formát szerették volna ellenpontozni, de akkor egy íves szőnyeg, vagy egy lenge függöny jobb eszköz lett volna. 


A forma és a szín sem passzol a kristálycsillárhoz, főleg, hogy bár csak a mennyezetet mutatja a kép, látható, hogy nem nagy a tér.

És mikor a sok is jó, mert van értelme és funkciója.


Az itt látottak közül az egyiket felhasználjuk a most készülő bolt designjához, a későbbiekben betekintést kaphattok, hogyan is sikerült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése